Elektrisch gereedschap keuren

Het elektrisch gereedschap keuren is van belang om de veiligheid van de werknemers en van de werkomgeving te waarborgen.

Keuring aanvragenBel ons

Elektrisch gereedschap keuren

Voor het elektrisch gereedschap keuren moet u bij Tool Care zijn. Het periodiek keuren van elektrisch gereedschap is van belang om de veiligheid van de werknemers en van de werkomgeving te waarborgen. Het is een feit dat werken met elektrisch gereedschap risico’s met zich meebrengt. Denkt u onder andere aan een vlamboog of bijvoorbeeld een elektrische schok. Uiteraard wilt u zulke nare ongevallen voorkomen.

De periodieke keuring van elektrisch gereedschap wordt op basis van de NEN 3140 uitgevoerd. Deze norm geeft aan hoe de keuring verricht moet worden en wat de minimale veiligheidseisen zijn. Onze keurmeester zal uw elektrisch gereedschap keuren volgens deze NEN 3140 norm. Zo wordt er een visuele inspectie verricht, verschillende metingen gedaan en een aantal beproevingen. Nadat de keurmeester alle stappen van zijn keuringsprocedure heeft doorlopen, ontvangt u een keuringsrapport van de bevindingen.

Een periodieke keuring van uw elektrische gereedschap dient u tenminste 1 keer per jaar uit te voeren.

Op locatie

Flexibel

Merkonafhankelijk

Elektrisch gereedschap keuren en de arbowet

In de Arbowet staat geschreven dat de werkgever zijn uiterste best moet doen om een zo veilig mogelijke arbeidsomgeving te realiseren. Binnen een veilige arbeidsomgeving hoort uiteraard ook veilig gereedschap. Om zeker te zijn dat het elektrisch gereedschap dat u en uw medewerkers gebruiken veilig is, moet het periodiek gekeurd worden. Met het keuringsrapport dat u ontvangt na keuring van het elektrisch gereedschap, kunt u aan de arbeidsinspectie aantonen dat uw elektrisch gereedschap goed is bevonden. Mocht er onverhoopt toch wat elektrisch gereedschap afgekeurd worden dan kunnen we in de meeste gevallen kleine reparaties gelijk uitvoeren. Voor grotere reparaties zullen we met u als klant overleggen wat het beste plan van aanpak is.

Reparatie mogelijk na elektrisch gereedschap keuren

Tijdens de keuring van uw elektrisch gereedschap kan het voorkomen dat we een of meerdere problemen met het gereedschap tegenkomen. In de meeste gevallen kunnen we kleine reparaties direct ter plaatsen uitvoeren. Als na de reparatie de veiligheid in orde is, zal het elektrische gereedschap alsnog goedgekeurd worden. In het geval van grote reparaties zullen we in overleg met u als klant een beslissing maken wat het beste plan van aanpak is. Nadat de keuringen zijn voltooid ontvangt u de keuringsrapporten met daarin de bevindingen zodat u kunt aantonen dat uw elektrisch gereedschap gekeurd is. Heeft u elektrische gereedschap dat gekeurd moet worden? Neem contact met ons op.

Zelf gereedschap keuren

ToolCare heeft voor u een kant-en-klaar concept voor het zelf keuren en registreren van uw gereedschap! U kunt bij ons terecht voor:

✓ Opleiding keurmeester NEN3140 (VOP)
✓ Apparatentesters van diverse Merken
✓ APK Stickers NEN3140 of Technische goedgekeurd
✓ Doorpriktang & Graveermachine
✓ Software voor de verwerking van de gegevens.

Meten is Weten!

Van NEN 3140 keuringen, tot Ladders/Trappen en Steigers.
Tool Care Nederland regelt al uw keuringen bij u op locatie.

Mogen we ook voor u de keuringen uitvoeren?