Zijn uw brandblussers al Gekeurd?

Neem contact op

Keuren brandblussers

Zijn uw brandblussers al gekeurd?
Keuren brandblussers is voor de veiligheid van uw bedrijf en uw BHV’ers erg belangrijk. Het is belangrijk dat uw brandblussers periodiek gekeurd worden. Immers is niets vervelender dan een niet werkende blusser terwijl u brand heeft.

Tijdens onze keuring lopen we alle brandblussers binnen uw bedrijf na op werking en plaatsing. Veiligheid en het werken met deugdelijk materiaal is immers niet alleen voor uw BHV’ers, maar ook voor de rest van de medewerkers van groot belang.

Indien we een brandblusser afkeuren, kunnen we, in overleg met u, uiteraard op korte termijn voor vervanging zorgen.

Keuren van uw brandblussers

Op locatie

Flexibel

Merkonafhankelijk

Verschillende brandblussers

Er bestaan verschillende soorten en grootte brandblussers. Welke brandblusser u nodig heeft is afhankelijk van welke brand u moet blussen. Of de juiste brandblusser op de juiste plek hangt is onder andere wat we in de keuring van de brandblussers meenemen. De verschillende brandblussers per zogenaamde “brandklasse” vindt u hieronder:

Water (brandhaspel): brandklasse A.
CO2 brandblussers: brandklasse B.
ABC-poeder brandblussers: brandklasse A, B en C.
BC-poeder brandblussers: brandklasse B en C.
D-poeder brandblussers: brandklasse D.
Schuim brandblussers: brandklasse A en B.
Vetschuim brandblussers: brandklasse A, B en F.

keuren brandblusser

Plaatsing brandblusser

Waar u de brandblussers in uw bedrijf plaatst is mits zo belangrijk als het kiezen van de juiste brandblusser. Een CO2 blusser hangen op een plek waar een gasbrand kan uitbreken heeft geen zin. Daarnaast moet de juiste brandblusser hangen op een toegankelijke en logische plek voor de BHV’ers. Voor een kantoor hangt u de brandblusser dus niet op in het kantoor, maar daar net buiten. Zo kunnen uw BHV’ers bij het ontstaan van de brand in het kantoor, het kantoor evacueren en veilig de brand blussen met het correcte blusmiddel.

Bovenstaande zijn onder andere punten waarop Tool Care Nederland uw brandblussers op keurt. Naast het keuren of de juiste brandblusser op de juiste plek hangt, keuren we ook de werking van de brandblussers.

Mocht er een niet werkende blusser tussen zitten, kunnen we deze uiteraard vervangen.

Veiligheid is niet alleen voor u maar ook voor uw medewerkers erg belangrijk. Laat uw brandblussers dus periodiek keuren!