NEN 3140 inspectie

De NEN 3140 inspectie is belangrijk voor de veiligheid van uw medewerkers.

Inspectie aanvragenBel ons

NEN 3140 inspectie

De NEN 3140 inspectie is belangrijk voor de veiligheid van uw medewerkers. Ook de veiligheid van uw bezittingen valt onder deze keuring. Wanneer uw personeel werkt met of aan elektrische objecten, dan brengt dat vanzelfsprekend enig risico met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische verbranding, een elektrische schok, een vlamboog of een explosie. U moet er niet aan denken welke gevolgen dit met zich mee kan brengen. Schakelt u ons in voor een deskundige keuring, dan weet u zeker dat de installaties veilig gebruikt kunnen worden.

Op locatie

Flexibel

Merkonafhankelijk

Wat houdt inspectie NEN 3140 in?

Een NEN 3140 inspectie heeft alles te maken met artikel 3 van de Arbowet. Installaties dienen veilig te zijn en ze moeten op een veilige wijze gebruikt kunnen worden. Vaak omschrijven verzekeringsmaatschappijen dit ook in hun polis. Het is ook voor uw bedrijf nodig om bij de Arbeidsinspectie aan te kunnen tonen dat uw installaties veilig zijn. Dit doet u door middel van een inspectierapport. Daarin wordt dan aangegeven dat er een deskundige inspectie is uitgevoerd. Dit moet wel gedaan zijn volgens de methode die beschreven is in de norm van NEN 3140. Op zich is deze inspectie niet wettelijk verplicht. Hij is echter wel noodzakelijk.

Een 3140 inspectie laten uitvoeren door ToolCare

Als er in uw bedrijf een inspectie NEN 3140 nodig is, dan bent u bij ToolCare op de goede plek. Wij zijn al in 1997 gestart met het inspecteren en herstellen van elektrische installaties. Wij waren zelfs een van de eersten op dit terrein. Later werden steeds meer andere arbeidsmiddelen aangeboden voor inspectie. Daardoor kwam er meer specialisatie door middel van opleidingen en trainingen.

Onze medewerkers ontvingen inmiddels van de Det Norske Veritas al verschillende certificaten. Onze kantine hangt er vol mee en we zijn er trots op. Uiteraard zorgt dit ook voor meer zekerheid bij het uitvoeren van de diverse inspecties. Als u ons inschakelt, mag u erop vertrouwen dat wij net een stapje verder zijn dan andere bedrijven die de 3140 inspectie uitvoeren. Voor een professionele keuring bent u bij ons dan ook aan het juiste adres. Wilt u weten wat onze prijzen zijn? Op de website staan deze per onderdeel vermeld bij onze prijslijst.

Zelf gereedschap keuren

Tool Care heeft voor u een kant-en-klaar concept voor het zelf keuren en registreren van uw gereedschap! U kunt bij ons terecht voor:

✓ Opleiding keurmeester NEN3140 (VOP)
✓ Apparatentesters van diverse Merken
✓ APK Stickers NEN3140 of Technische goedgekeurd
✓ Doorpriktang & Graveermachine
✓ Software voor de verwerking van de gegevens.

Meten is Weten!

Van NEN 3140 keuringen, tot Ladders/Trappen en Steigers.
Tool Care Nederland regelt al uw keuringen bij u op locatie.

Mogen we ook voor u de keuringen uitvoeren?