Keuren arbeidsmiddelen

Zoekt u naar een betrouwbare en deskundige keuring van arbeidsmiddelen NEN 3140? Dan bent u bij Tool Care aan het juiste adres.

Keuring aanvragenBel ons

Keuren van Arbeidsmiddelen: Veiligheid op de Werkplek

Veiligheid op de werkplek is van het grootste belang voor zowel werknemers als werkgevers. Een essentieel onderdeel van het waarborgen van een veilige werkomgeving is het regelmatig keuren van arbeidsmiddelen. Of het nu gaat om machines, gereedschappen of andere apparatuur, het regelmatig controleren en keuren van arbeidsmiddelen draagt bij aan het minimaliseren van risico’s en het waarborgen van optimale arbeidsomstandigheden.

Waarom Keuren van Arbeidsmiddelen?
Het keuren van arbeidsmiddelen is een wettelijke verplichting die voortkomt uit het streven naar veiligheid op de werkplek. Werkgevers zijn verantwoordelijk voor het waarborgen van de gezondheid en veiligheid van hun werknemers, en het regelmatig keuren van arbeidsmiddelen is een belangrijke maatregel om deze verantwoordelijkheid te vervullen.

De Arbeidsomstandighedenwet stelt dat arbeidsmiddelen zodanig moeten worden onderhouden en gecontroleerd dat ze veilig zijn om te gebruiken. Door middel van regelmatige keuringen kunnen potentiële gevaren en defecten tijdig worden geïdentificeerd en aangepakt, waardoor ongelukken en letsel worden voorkomen.

  1. Veiligheid Voorop: Het keuren van arbeidsmiddelen staat garant voor een veilige werkomgeving. Door regelmatige inspecties worden mogelijke risico’s en gebreken geïdentificeerd en aangepakt, waardoor de veiligheid van uw werknemers wordt gewaarborgd.
  2. Wettelijke Naleving: Veel arbeidsmiddelen moeten periodiek worden gekeurd om te voldoen aan wettelijke voorschriften. Wij zorgen ervoor dat uw organisatie volledig voldoet aan alle geldende normen en richtlijnen.
  3. Efficiëntie en Betrouwbaarheid: Goed onderhouden arbeidsmiddelen zijn betrouwbaarder en efficiënter. Door regelmatige keuringen minimaliseren we de kans op ongeplande uitval, wat de operationele efficiëntie bevordert.
Keuren arbeidsmiddelen
Tool Care Nederland logo

Op locatie

Flexibel

Merkonafhankelijk

NEN 3140 Keuren van uw arbeidsmiddelen

Keuren van uw arbeidsmiddelen door Tool Care

  1. Diverse Arbeidsmiddelen: Of het nu gaat om gereedschappen, machines of andere arbeidsmiddelen, onze keuringsservices zijn uitgebreid en afgestemd op uw specifieke behoeften.
  2. Gekwalificeerde Keurmeesters: Onze gekwalificeerde keurmeesters hebben diepgaande kennis van diverse arbeidsmiddelen en de geldende veiligheidsnormen.
  3. Gedetailleerde Rapportage: U ontvangt een helder en gedetailleerd keuringsrapport met aanbevelingen voor eventuele verbeteringen, zodat u volledig op de hoogte bent van de status van uw arbeidsmiddelen.

Keuringsfrequentie
De frequentie van keuringen is afhankelijk van het type arbeidsmiddel en de risico’s die eraan verbonden zijn. Sommige apparaten moeten jaarlijks worden gekeurd, terwijl andere minder vaak gecontroleerd hoeven te worden. Het is belangrijk dat werkgevers op de hoogte zijn van de specifieke eisen voor de keuring van de arbeidsmiddelen die in hun organisatie worden gebruikt.

Voordelen van Tool Care Nederland

  1. Veiligheid Gegarandeerd: Onze keuringen dragen bij aan een veilige werkomgeving, waarin uw werknemers met vertrouwen hun taken kunnen uitvoeren.
  2. Compliance en Certificering: Wij zorgen ervoor dat uw arbeidsmiddelen volledig voldoen aan de geldende normen, wat bijdraagt aan juridische conformiteit en bedrijfszekerheid.
  3. Efficiëntie en Kostenbesparing: Door potentiële problemen tijdig te identificeren, minimaliseren we de kans op ongeplande uitval en dragen we bij aan kostenbesparing op lange termijn.

Meer informatie over keuren arbeidsmiddelen NEN 3140

Het keuren van arbeidsmiddelen is een cruciaal aspect van veiligheidsbeheer op de werkplek. Door regelmatig te controleren of de gebruikte apparatuur voldoet aan de vereiste veiligheidsnormen, kunnen werkgevers een veilige werkomgeving waarborgen en het risico op ongevallen en letsel minimaliseren. Het naleven van de wettelijke verplichtingen op het gebied van keuringen is niet alleen van belang voor de veiligheid, maar het toont ook de betrokkenheid van werkgevers bij het welzijn van hun werknemers. Veilig werken begint immers bij goed onderhouden en gekeurde arbeidsmiddelen.

Neem Contact met Ons Op

Investeer in de veiligheid en efficiëntie van uw werkomgeving met onze keuringsservices voor arbeidsmiddelen. Neem vandaag nog contact op met Tool Care en laat ons uw partner zijn in het waarborgen van een veilige en geoptimaliseerde werkomgeving. Veilig en efficiënt werken begint met professionele en betrouwbare keuringsservices voor uw arbeidsmiddelen.

Zelf gereedschap keuren

ToolCare heeft voor u een kant-en-klaar concept voor het zelf keuren en registreren van uw gereedschap! U kunt bij ons terecht voor:

✓ Opleiding keurmeester NEN3140 (VOP)
✓ Apparatentesters van diverse Merken
✓ APK Stickers NEN3140 of Technische goedgekeurd
✓ Doorpriktang & Graveermachine
✓ Software voor de verwerking van de gegevens.

Meten is Weten!

Van NEN 3140 keuringen, tot Ladders/Trappen en Steigers.
Tool Care Nederland regelt al uw keuringen bij u op locatie.

Mogen we ook voor u de keuringen uitvoeren?