Zijn uw ladders en trappen al Gekeurd?

Neem contact op

Keuren ladders en trappen

Zijn uw ladders en trappen al gekeurd?
Hoewel het keuren ladders en trappen volgens de wet niet verplicht is, is het voor de veiligheid uiteraard belangrijk. Bijna dagelijks gebeuren er wel ongelukken met ladders en trappen. Het is daarom voor bedrijven erg belangrijk om te zorgen voor deugdelijk en veilig materiaal dat periodiek wordt gekeurd. Tijdens een keuring vindt er een uitgebreide visuele inspectie plaats aan de ladders en trappen. Zo wordt er bepaald of uw ladders en trappen nog veilig zijn.

keuren van ladders en trappen

Op locatie

Flexibel

Merkonafhankelijk

Verschil keuren ladders en trappen

Bijna elk bedrijf heeft wel een ladder of een trap staan. Maar wat is nou het verschil?
Een trap heeft stijlen aan zijn zijkanten en platte treden in plaats van sporten. Daarnaast is een trap in veel gevallen voorzien van een platform waar men op kan staan. Een ladder heeft dit dus niet.

Onder trappen verstaan we onder andere:

  • Werktrappen
  • Bordestrappen
  • Dubbele trappen

Onder ladders verstaan we onder andere:

  • Dakladders
  • Telescopische ladders
  • Reformladders

Alle soorten ladders en trappen kunnen wij keuren.

Keuren van een trap door Tool Care Nederland

Waarom keuren ladders en trappen?

Sinds 2007 is het niet meer verplicht om uw ladders en trappen te laten keuren. Echter zal de arbeidsinspectie na een ongeval nog steeds een onderzoek doen of uw klimmateriaal nog veilig genoeg was. In het kader van veiligheid word daarom ook geadviseerd om uw ladders en trappen minimaal elk jaar te laten keuren.

Belangrijke punten waarop de ladders en trappen worden gecontroleerd is onder andere of de antisliplaag nog werkt, of de afdekdoppen nog aanwezig zijn, goed gemonteerd zijn en nog meer aspecten die bepalen of uw ladders en trappen nog veilig zijn om mee te werken.

Veiligheid is niet alleen voor u maar ook voor uw medewerkers erg belangrijk. Laat uw ladders en trappen dus periodiek keuren!